Externe informatie bronnen

Er zijn veel andere databronnen met informatie over het Waddengebied. Hieronder lichten we enkele van deze bronnen uit:

SeaDataNet biedt toegang tot de databronnen van instituten en organisaties die meerjarige metingen in het waddengebied uitvoeren. Grote hoeveelheden gegevens zijn op eenduidige wijze beschikbaar gemaakt en nu te combineren. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor onderzoekers en beleidsmedewerkers. Naast het opvragen van monitoringdata geeft SeaDataNet ook een overzicht van locaties en specifieke gebieden. Bij het eerste gebruik van de interface kan men zich eenmalig registreren.

Er zijn verschillende achtergrondkaarten en lagen te  selecteren. Via een uitgebreid zoekscherm kunnen zoekacties worden samengesteld waarna de gevonden observaties op de kaart en in resultaatlijsten worden getoond. Het opvragen van data is eenvoudig. Creëer een bestellijst en verzend de bestelling. Na het ontvangen van de orderbevestiging zijn de data binnen 10 minuten te downloaden.

Specifieke uitleg over het gebruik van SeaDataNet is te vinden in het helpbestand. Door Wadden Sea en IJsselmeer te selecteren als 'Sea Regions' krijg je een overzicht van de informatie van het Waddengebied te zien.

De site Waterinfo.rws geeft real time actuele informatie over een groot aantal parameters uit het landelijk meetnet. Een aantal daarvan is toegankelijk voor publiek. Meetpunten in het waddengebied geven informatie over: waterhoogte, windrichting en -kracht, golfhoogten, watertemperatuur en astronomisch getij.